Renault 4, 852 cc

Verkocht
Merk
Renault
Type
4 (852cc)
Motor
852 cc 4-cil
Transmissie
Handgeschakeld
Kleur
Wit
Bouwjaar
1975
Kilometerstand
87000
Brandstof
Benzine
Over

Deze bijzonder leuke Renault 4 uit 1975 en voorzien van de 852 cc motor stond, toen wij deze aantroffen, al meer dan 18 jaar stil in de schuur van de Spaanse eigenaar van 86 jaar oud. De beste man keek dan ook wat verbaasd toen wij aangaven de auto naar Nederland te willen vervoeren. Hij was 2e eigenaar en had de auto meer dan 30 jaar in zijn bezit en was altijd zuinig met de auto omgegaan wat de goede staat van de originele rode velours bekleding verklaart

Een Frans-Spaans icoon

Technisch volledig aangepakt

De carrosserie van het viertje is hard maar bij aankomst in Nederland is het autootje wel technisch volledig aangepakt waarbij we veel onderdelen vervangen hebben (o.a. stuurhuishoezen, wiellagers, remmen en de brandstofleidingen). Toen het viertje technisch volledig weer was opgelapt hebben we deze aangeboden bij het RDW om te keuren en laten voorzien van een Nederlands kenteken (uiteraard met mooie ‘Oud Hollands’ blauwe platen).

Koetswerk

Mooi project voor de liefhebber

Vervolgens was het tijd om het koetswerk aan te pakken maar, op advies van enkele fervente Renault 4 experts, hebben we dit (vooralsnog) achterwege gelaten. Een echte Renault 4 liefhebber wil deze werkzaamheden liever zelf uitvoeren en hierdoor bieden we niet alleen een bijzondere maar bovendien ook een betaalbare Renault 4 aan. Een overzichtelijk en mooi project dus voor de echte liefhebber!

TWOPINE classics levert de auto volledig ingevoerd en voorzien van Nederlands kenteken.

Historie

Introductie Renault 4

In 1958 verscheen het prototype van de Renault 4 en het zou nog 3 jaar duren voor het eerste viertje te koop was. Bij de introductie in oktober 1961 was de Renault 4 in 5 varianten en tot en met modeljaar 1967 werden er telkens kleine veranderingen doorgevoerd, maar het karakteristieke "1e type" grilletje blijft behouden. Het model '67 kent een nieuw interieur met een kunststof dashboard en is aan de zijkant voorzien van de nieuwe logo's die dat moment op alle Renaults verschijnen.

1975

1975 is het jaar waarin de ovale aluminium grille wordt vervangen door een zwart kunststoffen exemplaar met het gestreepte Renaultlogo. De viertjes krijgen ook modernere typeaanduiding achterop: aanvankelijk een zwart blikken plaatje, waarin de letters zijn geslagen, later vervangt een kunststof exemplaar de oude metalen emblemen.

Naast het standaardviertje is de R4TL verkrijgbaar; de verschillen zitten in de interieurafwerking, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid schuifruiten in de achterportieren. Bij het standaardviertje kunnen alleen de ruiten in de voorportieren open.