Alfa Romeo Alfetta GTV

Verkocht
Merk
Alfa Romeo
Type
Alfetta GTV 2000
Motor
2.0L 4-cilinder
Transmissie
Handgeschakeld
Kleur
Marrone
Bouwjaar
1980
Kilometerstand
43000
Brandstof
Benzine
Over

De door Giugiaro getekende Alfetta GTV is een kunstwerk op zich maar deze GTV benadrukt nog eens extra hoe fraai de ontwerpstijl in de jaren 70 was.

Dit wordt niet alleen onderschreven door de fantastische kleurcombinatie Luci del Bosco/Marrone en het beige lederen interieur maar ook door dat deze GTV nog zonder ‘het plastic van de jaren 80’ is voorzien. Let op de originele chrome bumpers en details op de auto maar ook op de fantastische losse centraal geplaatste toerenteller pal voor het oog van de bestuurder. De 15 inch originele Campagnolo wielen maken het plaatje van deze Italiaanse natuurlijk helemaal af.

met veel zorg en expertise onderhouden

De GTV is, in opdracht van de vorige Spaanse eigenaar, gerestaureerd waarbij het restauratiedossier, inclusief bonnen en toeleveranciers van veelal originele Alfa-onderdelen, aanwezig is en wordt meegeleverd bij aflevering. Na de restauratie is de GTV door een Alfa-specialist in Spanje met zorg onderhouden wat de goede staat van de auto verklaart.

TWOPINE classics levert de auto ingevoerd en voorzien van Nederlands kenteken en nieuwe APK. Ook leveren we diverse (nieuwe) onderdelen die aanwezig zijn waaronder het originele stuurwiel (zonder houtwafwerking), de originele achterlichten (zonder chrome-randje) en enkele losse onderdelen.

Bobby Deerfield / Al Pacino

Geinspireerd door de film ‘Bobby Deerfield’

De vorige eigenaar (petrolhead en filmliefhebber in hart en nieren) heeft zich voor de restauratie van de auto laten inspireren door de film ‘Bobby Deerfield’.

Bobby Deerfield (gespeeld door AL Pacino) is F1-coureur die buiten het circuit in een bijzonder fraaie Alfetta GTV rijdt met dezelfde kleur en interieur (in de film met open dak maar die van ‘ons’ heeft dan weer de schitterende Campagnolo-velgen om dat te compenseren). Onderstaand een korte impressie van de GTV in de film Bobby Deerfield.

Conclusie

Een bijzondere fraaie en exclusieve GTV waar er niet veel meer van zijn en die de harten van echte Alfa-liefhebbers zeker sneller zal laten klopppen. Interessant als investering maar vooral om nog vele jaren op de weg van te genieten!