Volvo 144 de Luxe

Verkocht
Merk
Volvo
Type
144 de Luxe
Motor
2 liter cilinder (B20)
Transmissie
Handgeschakeld
Kleur
Wit
Bouwjaar
1971
Kilometerstand
183.272
Brandstof
Benzine en LPG
Over

Fraaie 144 in originele staat (LPG en wegenbelastingvrij).

Deze origineel Nederlandse Volvo 144 (voorzien van de 2.0 liter (B20) motor) is in maart 1971 nieuw geleverd door Volvo dealer J. Kallen te Geleen. Sinds die tijd heeft deze 144 slechts twee eigenaren gehad. In de afgelopen 46 jaar(!!) is deze 144 bijzonder goed geconserveerd en onderhouden waarbij zeker het interieur smetteloos te noemen valt. De fraaie (uiteraard originele) blauwe bekleding vertoont geen slijtage aangezien de vorige eigenaren altijd met stoelhoezen gereden hebben. En zoals het hoort bij een auto van dit allure zijn instructie- en onderhoudsboekjes aanwezig evenals de volledige onderhoudshistorie van de afgelopen 15 jaar inclusief facturen. Een uniek en uitstekend exemplaar geschikt voor dagelijks vervoer. En door de ingebouwde LPG-installatie rijdt de 144 niet alleen zeer voordelig maar door zijn leeftijd is de auto bovendien ook wegenbelastingvrij.

Conclusie

Een echte en eerlijke 144 die als nieuw rijdt en zoals je ze nog maar zelden tegenkomt. Niet alleen een interessante investering maar ook een auto voor nog jarenlang voordelig rijplezier.

Een kleine, maar zeker niet minder leuke bonus op deze 144 zijn de nostalgische ANWB-schildjes en de verstralers in de grille en natuurlijk de Julianatoren-sticker op de achterruit.

Handig om te weten

Een uniek en uitstekend exemplaar geschikt voor dagelijks vervoer.

Deze Volvo 144 is inclusief

  • Trekhaak
  • LPG-installatie
  • Originele radio
  • Wegenbelastingvrij!
Historie

1966; een nieuwe vierdeursauto is geboren

In augustus 1966 introduceerde Volvo een nieuwe vierdeursauto: de Volvo 144. Dit model markeerde het begin van een geheel nieuwe serie auto's die tot 1974 gestalte gaf aan Volvo's grote modellen. De styling van de Volvo 144 was echt tijdloos. Dit werd bevestigd door het feit dat de latere uitvoeringen van deze auto begin jaren negentig nog steeds met succes werden verkocht. Deze auto werd gekenmerkt door het grote glasoppervlak van de voor- en achterruit en de drie zijruiten.

De 144 was een zeer ruime auto met een grote bagageruimte. De Volvo 144 had ook tal van nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Naast het chassis met zijn energieabsorberende zones voor en achter had de auto een uniek remsysteem waarbij elk remcircuit drie wielen aanstuurde. Ook werden er op alle vier de wielen schijfremmen gebruikt. Het interieur had geen uitstekende delen en er waren veiligheidsgordels voor de bestuurder en voorpassagier.

De 144 in cijfers

  • Productieperiode1966 – 1974
  • Productievolume523.808
  • Carrosserie4-deurs sedan
  • Afmetingtotale lengte 464 cm, wielbasis 260 cm

Bron: volvocars.com